curious cat
Blog

Yeni şirket kurmak – Alorya örneği

İş kurmak konusunda bazı kişiler biraz cesaret kırıcı yazıyorlar. Genelde bu cesaret kırıcıların görmediği birkaç husus var: tavsiye alacak kişiler her zaman etrafınızda vardır, yeterki dinleyin ve denileni deneyin. İnternetten bedava mentorlük alınacak sayfalar var, ayrıca sorunlara çözüm için birçok kişi tavsiyeler yazıyor; bunlar websayfaları, podcast veya youtube videoları gibi şeyler.

Para konusunda herkes korku yaşıyor. Korkmayın zira para zaten ilk sene ya çok az ya da hiç kazanılmaz. Çünkü bir öğrenme süreci içindesiniz! İşi kapana kadar, insanlara kendinizi tanıtana ve güven kazanana kadar 1 sene geçmesi normal. İkinci senede ancak maliyeti karşılarsınız, ve sadece üçüncü senede küçük bir kar etmiş olursunuz. Genellikle istatistikler böyle der.

Ayrıca iş kurduğunuzda sadece iç piyasayı düşünmeyin: yurtdışı fuarlara katılmayı düşünün, ihracat yapmak iç piyasada sıkışıp kalmaktan çok daha ilginçtir.

Şirketlerde eleman olarak çalışmaya ve maaşli işe dönmeyi çoğu yeni patron yapmamalı. Azmedin! Eğer bir kusur varsa bu bilgi eksikliğidir. Müşteri, ürün, pazar, satıl konsunda bilgi eksikliğiniz olduğu kesindir. Çünkü sürekli değişen bir dünyadayız. Biliyorum dediğiniz şey yarın değisir. Siz neyin değiştiğini bulmanız lazım.

Özellikle eğlence ve yiyecek sektöründe ortaklık bozulması  oluyor, sebebi de aşırı para kazanmadan kaynaklı olabiliyor. Yani, para paylaşılamıyor. Bırakın ortaklık bozulacaksa bozulsun. Ama yeterki anlaşma ile ayrılın, ne hakkınızdan feda edin ne de karşınızdaki feda etsin diye bir inada binmeyin. Anlaşmaya uzlaşmaya çalışın. Ortaklık bozulduğu için  bir işiniz kapanıyorsa hemen başka yerde iş açmak için çalışmaya başlayın. Çünkü bugün ortaklık bozulsa da iş ilişkisi hayat boyu sürer. Kin nefret gütmeyin çünkü bunlar aklınızı meşgul eder ve işinizi engeller. 

Bugün yazılım sektörüne giriş çok farklı şekilde oluyor, ve şirketlerinden ayrılanlar herşekilde ayakta duruyorlar. Çoğu kazanmaya kısa sürede başlıyorlar. 

Kendi web adresimiz olan www.alorya.com sitesini kendimiz kurduk, zira yazılım ile uzun zamanda deneyim kazandık. Sanat ve yazılımın beraber gittiğini instagram gibi siteler ile öğrendik. 

Üretmek ama kaliteli ürün üreten her zaman kazanır. Alelade malı üreten ayakta kalmakta her zaman zorlanır. Kaliteli ürün üreten ise ayakta kalır her zaman. Alorya art kaliteli ürün üretir ve 4 senedir ayaktayız!

Danışmanlık şirketlerinden ayrılanlar yine aynı şekilde birçoğu ayakta duruyor, özellikle emlak sektöründe kendi işini kuranların çoğu gayet güzel bir zaman sonra toparlıyorlar.

Patronluk düşe kalka öğrenılen birşey, ve her yönetici veya düz işçi bile patron olup başarıyı yakalama şansına sahip. Pazara yeni nefes ve ruh vermek yeni girişimciler ile olur. Alorya Art işte böyle birşey!

Yeni girişimciler dinleyin: Problem hiçbir zaman para değildir. Esas sorun bilgi, çalışkanlık ve cesaretttir. Başka faktörleride var elbet lakin birinci sıradaki bilgi nin yerini hiçbirşey dolduramaz. Alorya Art ta hep sanat konusunda durmadan araştırdık, her yeni çizimimiz bir araştırmanın sonucu ortaya çıkmıştır. Bilgi ile hep Alorya Art olarak kendimizi geliştirdik. Müşterilerimize hep yenilik sunduk. Müşterilerimiz de monoton Türk sanat ürünlerinden sıkılmış oldukları için bizleri kısa sürede benimsediler. Sizde aynısını yapın. Sıradışı olun. Müşterileriniz sizi sevecektir.

Eleman olarak çalışılan şirketlerde elemanlar genelde köreliyor, ben herkesin şirket kurmak için bir zaman sonra uğraşmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Islanmadan dere geçilmez, düşmeden yürümek öğrenilmez. Eline kalem almadan hayat tasarlanmaz. Kalemi de herkes eline alabilir. Başaracaksınız kendinize inanın

Saygılarımızla

Alorya Art 

www.alorya.com

www.instagram.com/alorya_art

info@alorya.com 

Related Blog post/ İlgili Blog postası