plate_spiral
Blog

Tasarım Sanat ve Mimarlık eğitimleri hakkında

Tasarım ile herhangi bölüm, bunlar güzel sanatlar, endüstriyel tasarım, mimarlık veya aklıma gelmeyen pek çok bölğm olabilir. Bu bölümlerin verdiği eğitim ile birçok sektörde iş bulmak mümkündür. Aklıma gelenler arasında makine ekipman şirketlerinde makinaların dış görünümlerinin tasarlanması, mermer fabrikalarında zemin veya duvar döşemelerinin tasarlanması, asansör fabrikalarında asansör iç tasarımının veya katr bekleme kapısının tasarlanması, tekstilde moda tasarımdan tut da tişört özeri desen veya resimleri tasarlamak, 3d tasarım yapan oyun şirketlerine mimari veya karakter tasarımları yapmak( pandemide çok büyüdü, TR de yatırımlar var) ev dekorasyon ürünleri üretenlerin ürünlerini tasarlamak veya vitrin tasarlamaya kadar pek çok iş alanı önünüzde açılacaktırç. Tasarım ve sanat her şekilde önünüzü açacaktır bu alan dünyada artık çok kabul gören meslekler arasındadır. Geçinmekten daha fazlası yani bir şirket sahibi olmaya kadar götürür sizleri.  

Bu mesleğin farklı dallarında hem şirketlerde hem freelance olarak hem de şu anda kendi şirketimle iş yapıyorum. Freelance olarak çalıştığımda, Türkiye Ankara’daki evimden taa ABD ye iö mimari proje çizip sattım.

Pandemi hayat koşullarını değiştirdiği ve müşteri alışkanlıklarını da değiştirdiği için, tasarım sanat ile alakalı her meslek eskisinden daha çok Türkiye’de değer kazandı.

Şu anda www.instagram.com/aloryaart adresimde seramik cam ahşap ve metal eşyaların tasarımlarını yapıp satıyorum. Örnekleri görmek için sosyal medya’dan beni takip etmenizi öneririm.

Hepinize güzel renkli gönler dilerim.

Alorya Seramik ve Sanat

Mağazam: 1021. sokak Bağlıca Mah- Etimesgut Ankara

Related Blog post/ İlgili Blog postası